Канят русенци на по „Бира за смет“

0

Покана към русенци да се включат в инициативата „Бира за смет“ отправят от младежката ротарианска организация „Ротаракт“.

Събитието, което е част от тазгодишната Национална кампания на „Ротаракт“ клубовете в България, в Русе ще бъде на 14 май от 11 часа в Парка на Младежта.

Добре дошли са всички активни граждани, родители с деца и доброволци като мотото на доброволческата ни кампания за почистване е „Рециклирай с нас и ела на по бира!“, защото за всеки събран чувал с боклук се полага награда – една свежа, студена бира или безалкохолно. „Ротаракт“ клубовете ще се погрижат за осигуряването на консумативи – найлонови чували, ръкавици, дезинфектанти и студенти напитки, разбира се!

Целта на инициативата е събирането на възможно най-голямо количество отпадъци, които замърсяват природата и транспортирането им до инсталации за сепариране, преработка и депониране. С извозването се е ангажирала Община Русе.

За Ротаракт Русе това е и началото на друга тяхна инициатива – голямата цел за годината е да съберат нужните 8000 лева за закупуване на специално легло, предназначено да нормализира температурата на пациенти от детското отделение в УМБАЛ „Канев“. За целта младежите ще събират дарения на всяко събитие на клуба по банкова сметка:

Revolut: IBAN: LT95 3250 0869 7853 8710

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук