Ротарианци канят русенци в благотворителен баскетболен турнир

0
21
Благотворителен баскетболен турнир

Благотворителен баскетболен турнир организират „Ротаракт клуб Русе“ и „Ротари клуб Русе“, съобщиха от там.

Целта на благотворителната инициатива е закупуване на дефибрилатор за линейките на Комплексния онкологичен център в Русе. Апаратът е необходим на здравното заведение за връщането към живота на пациенти в критично състояние.

Турнирът, който е по схемата „2х2“ ще се проведе на 18 Март от 10:00 ч. в зала „Дунав“.  Ще се играе на елиминационен принцип. Отборите са от двама участници, които трябва да са на възраст над 16 години, като всеки дължи такса за участие в размер на 20.00 лв /10.00 лв на човек/. Организаторите канят всички любители на баскетбола, които биха желали да премерят сили със свои съмишленици, да сформират отбор от двата души  и да се запишат на страницата на Ротаракт клуб Русе във Фейсбук или на номер 0888490033.

За всички фенове на баскетбола, които искат да гледат турнира, входът  ще бъде свободен. Освен страхотни баскетболни емоции, за доброто настроение на участници и зрители ще има много музика и танци, за които ще се погрижат озвучителна фрима „КЕЦ“, певиците Пресияна и Мирела Димитрови, мажоретен състав Extreme и др.

Както отборите, така и публиката ги очакват множество награди, предоставени от спонсорите на събитието – онлайн магазин „Парцал“, сладкарница „Долче Вита“, бирария „Роджърс“, спортни магазини „ЯКО“.