Македония и Сърбия

Роумингът с Македония и Сърбия поевтинява през август?

Автор:
12 май , 2018  

Цените на роуминга за Сърбия и Македония ще поевтинеят през август, а решение за по-ниски цени на разговори и за останалите държави от Западните Балкани може да се постигне в рамките на българското председателство.

Това съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски. По думите му, на ниво мобилни оператори от трите държави вече се работи активно за подписване на споразумения.

„В пълен синхрон сме с българския еврокомисар Мария Габриел, на която по-ниските цени в региона са лична инициатива“, допълни транспортният министър.

Припомняме, че през февруари беше подписан Меморандум на ниво правителство за отпадане на таксите за роуминг за страните от Западните Балкани. Това даде възможност на телеком операторите да подпишат споразумение и помежду си, за да се намалят цените.

По-ниските цени за разговори са част от приоритетите по време на председателството ни с цел популяризиране на цифровите политики на ЕС със страните от Западните Балкани. Останалите са за широколентов интернет и високоскоростна трансгранична свързаност.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.