РУ „А. Кънчев“  ще сътрудничи с университета в Хо Ши Мин

0

Русенския университет ще сътрудничи с университета Nong Lam University, в град Хо Ши Мин, Виетнам, съобщиха от висшето училище.

Договорът е подписан от ректора на Русенския университет акад. Христо Белоев  и президента на  Nong Lam University – проф. Хун Тан Хунг при посещението на делегация от русенското висше училище във Виетнам.

По време на срещата двамата ръководители на висшите училища анализираха досегашната дейност по подписания през 2015 година договор за сътрудничество и отчетоха постигнатите резултати при обмена на преподаватели, студенти и докторанти по програма Еразъм +, участието в общи събития, работата по общи научни теми и др. Обсъдени бяха конкретни теми за бъдещи съвместни инициативи и работа по проекти.

В следващите дни предстои договаряне на параметрите за обучение по общи бакалавърски и магистърски програми, съвместно обучение на докторанти, работа по общи научни проекти, публикации в списания, участие в научни конференции и други.

По време на срещата беше обсъдена и възможността за съвместни дейности в асамблеята ASEM „Дунав-Меконг“, в която Русенския университет активно участва.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук