РУ ще сътрудничи с асоциацията на италианските предприемачи в България

0

По думите на председателя на асоциацията г-н Пиетро Луиджи Гиа, целта е установяване на продуктивни взаимоотношения с централната, областните и местните власти и университетите, въз основа на които да се стимулира развитието на бизнесите им на територията на страната, разкриването на нови работни места и намирането на добре квалифицирани специалисти за техните работни поции. В момента в България над 700 предприятия, които са италианска собственост, членуват в Кофиндустрия и дават работа на 25 000 българи. В стратегията си за развитие на контактите с регионалните власти и университетите те са разделили българската територия на 6 зони, като във всяка вече има техни представители, които живеят на място и поднават добре бизнес средата. Трима от тях са в Русе, като общо за Русенския регион техните предприятия са десетина.

По думите на г-жа Мария Луиза Мерони, ръководител на италианско металообработващо предприятие, което оперира в Русе, липсата на квалифицирани работници спъва разширяването на производството. В предприятието вече работят 40 човека, но за да повиши капацитета и обема на работа има нужда от образовани специалисти, каквито към момента не могат да се намерят в града

С оглед преодоляване на тези проблеми двете страни се договориха да подготвят рамков договор за сътрудничество в сферата на подготовка на квалифицирани кадри.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук