Румънец прави нарушения, отказва да даде книжката си, пускат го „по живо по здраво“

1

Инцидентът, в който по стечение на обстоятелствата и той се оказал намесен, станал малко след 18 ч. вчера по пътя Разград – Русе. На около 2 км от гр. Цар Калоян, на трилентов участък, малко преди ресторант „Дервента“, където изпреварването по посока Русе е забранено, румънско „Ауди“, въпреки непрекъснатата лента и знак забранено изпреварването, навлиза в насрещното и започва да изпреварва автомобилите пред него. По същото време се задава колона от автомобили по посока Варна, микробус от която, съвсем по правилника, предприема изпреварване. Виждайки навлязлото в неговото платно румънско Ауди, натиска рязко спирачка за да се прибере зад камиона с цел да не се блъснат челно, при което „на една боя разстояние“ се разминал с другите автомобили в колоната.
rumanec_audi-narushenie02Д.Н. сигнализирал за поведението на румънския шофьор на тел. 112, откъдето след дълъг „разпит“ го прехвърлили към КАТ Русе. Първоначалният отговор на дежурния бил, че няма свободен екип, обещали да се свържат с Гранична полиция за да се спре нарушителя около или в граничната зона.
Д.Н. продължил да преследва нарушителя, който, по думите му, правел „невероятни изпълнения и рискови изпреварвания“, като на места в три лентов участък даже изпреварвал от дясно!
На входа на Русе все пак нарушителят бил спрян. Водачът на румънското „Ауди“ отказал да си даде шофьорска книжка с думите, че била в Румъния. Дал само документ за самоличност. Органите на реда записали данните му, направили му тест за алкохол и го …. освободили. Дотам им се простирали правомощията…
„ДОКОГА ще търпим в собствената ни държава чужди граждани да ни се подиграват и да ни го „плесват в лицето“, докога? Аз щях да бъда ударен от движещо се към мен неуправляемо голямо туристическо ремарке, рискувах живота си както и на цялото си семейство за да гоня тази румънска отрепка и накрая… всичко приключва със записване на данни“, пита Д.Н.

1 коментар

  1. Правилен въпрос задава Д.Н. Нещата са подобни не само с румънските граждани, не само на пътя. Май цялата ни правна система е калпава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук