Румънци недоволстват от практиките на ТИР-паркинга край Русе

0

Румънски превозвачи недоволстват от некоректни практики на собствениците на ТИР-паркинга при Дунав мост край Русе, пише в. „Капитал“.

Нещо повече – те настояват България да не влезе в сухопътния Шенген, докато не спре „неправомерният контрол“ от страна на българските власти на камиони, регистрирани в Румъния и превозващи стоки от и за Австрия. Превозвачите се оплакват още и „от непрозрачната работа на новата система за виртуални опашки на ГКПП, въведена от българските власти миналото лято“, визирайки по-големия буферен паркинг

В официално писмо до румънския премиер, транспортен и външен министър, както и до посланика на Румъния в София Националният съюз на автомобилните превозвачи в Румъния (UNTRR) апелира за „спешна намеса от страна на румънското правителство за справяне с неправомерните проверки и дискриминационно отношение, пред които са изправени румънските превозвачи“ на съвместната граница.

Според тях, „българските власти постоянно въвеждат мерки, които блокират общата граница между Румъния и България“, при положение, че преди 14 месеца се е обмисляло създаването на Мини-Шенген“.

Според тяхното съобщение те са дискриминирани на паркингите, управлявани от „Тир паркинг Русе“, и са принудени да плащат над три пъти по-високи цени от българските си конкуренти и да чакат 30 часа за преминаване на границата между България и Румъния, докато българските превозвачи имат право да преминават границата много по-бързо.

Това се случва на фона на решението на общината да даде под наем и втория паркинг, изграден, за да създаде уж конкуренция в града.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук