„Момче и вятър“ оживява на сцената на Кукления театър в Русе

0

В Куклен театър – Русе ще бъде представена нова постановка по познатата българска приказка „Момче и вятър“.

Спектакълът на режисьора Тодор Вълов ще бъде подходящ за деца над 5 години и ще e с продължителност около 55 минути.

Премиерните представления са на 22 февруари, четвъртък, от 19:00 часа и на 25-ти, неделя от 11:00 и 12:30 часа.

Екип от талантливи творци вдъхва живот на историята. Сценографката Стефка Кювлиева е създала изящни кукли и внушителни декори, които пренасят публиката в пъстрия приказен свят. Завладяваща е и музиката за спектакъла , написана от композиторката Елена Методиева.

Ролите са поверени на актьорите Васил Маринов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Ивета Маринова, Любен Русенски и Радинела Тотева. Техните образи ще ни разсмеят, разчувстват и накарат да се замислим за ценности като храбростта, упоритостта, борбата с несгодите и силата на волята.

Драматизацията на Илия Деведжиев е магично пътешествие, което ни отвежда в света на българските народни приказки. В тази вълшебна история се преплитат магия, напрегнати ситуации и хумор, а героите са живописни и интересни.

Историята на „Момче и вятър“ разказва за бедно момче, което се впуска в лудо приключение, за да догони вятъра, отнел последната шепа брашно от майка му. По пътя си то ще срещне различни персонажи, които му помагат да преодолее препятствията, но и ще го излагат на изкушения и опасности. Той трябва да се справи с лъжливи и крадливи хора, с дявола и със самия вятър, за да се завърне при майка си.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук