Русе „дава рамо“ на футболния, баскетболния и волейболния отбори на „Дунав“

0

Община Русе ще подпомогне футболния, баскетболния и волейболния отбори на „Дунав“ със 185 000 лв.

Общинският съвет даде съгласие Община Русе да сключи договори за спонсорство със Сдружение „Футболен клуб Дунав от Русе“, Спортен клуб по баскетбол „Дунав – Русе – 2016“  и Сдружение „Спортен клуб по волейбол-Дунав“. Срещу сумата трите клуба ще промотират Община Русе на всички спортни прояви и терени, които посещават по време на състезания.

„Футболен клуб Дунав от Русе“ ще бъде подпомогнат в размер на 60 000 лв.

От Сдружение „Спортен клуб по баскетбол Дунав-Русе-2016“ организират детски празници в училищата, като планират да подновят кошовете в още няколко училища. Средствата в размер на 70 000 лв. ще позволят на клуба да продължи да развива баскетбола като масов спорт посредством изграждането на подходяща инфраструктура и набавяне на пособия в училищата.

Сдружение „Спортен клуб по волейбол – Дунав“ ще получи спонсорство в размер на 55 000 лв., като се ангажира да преследва по-високо класиране в „Ефбет Суперволей лига“ на България и развитието на детско-юношеската школа на клуба.

Срещу получените суми трите клуба поемат конкретни задължения, посочени в техните предложения, за популяризиране на община Русе като една отговорна институция в медийното пространство. Средствата за трите клуба ще се осигурят от Дейност 714 „Спортни бази и спорт за всички“ от бюджета на Община Русе.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук