Русе домакин на Първия шампионат по гимхана

1
3475

Паралелно с него ще се проведат и автомобилното състезателно шоу “Мис и Мистър Шофьор 2014” и за Купата на кмета, които традиционно се провеждат на 8 март.

Общо за участие в надпреварата, която ще се проведе на паркинга до сградата на НАП, участие са заявили 19 състезатели от страната.

„Гимхана“ е най-новата дисциплина в БФАС в България и се провежда за първи път в страната. В древността така е било наричано майсторството да яздиш кон. Сега чифтокопитното е заменено с мощна кола, с която състезателят изпълнява сложни фигури, умело дрифти и показва изключителен контрол над превозносто средство, поясни председателят на Съюза на частните транспортни превозвачи в Русе и на спортен клуб “Дунав мотор спорт” Иван Янков.

Първият кръг от републиканския шампионат ще премине според регламента и изискванията на Международна автомобилна организация – ФИА, и Българската федерация по автомобилен спорт, както и по специалния правилник за шампионата на гимхана. Ще се състезават екипажи, които ще бъдат разделени в три групи – жени със стандартни автомобили, мъже със стандартни автомобили и жени и мъже с модифицирани автомобили, разделени в три класа – до 1400 куб. см, до 1600 куб. см, и над 1600 куб. см.

1 коментар

  1. Можеше и да отидем да гледаме гимхана,…..ако знаехме в колко часа ще бъде!Русенка работа! Ще я караме пак без гимхана! Мъкаааааааа!