Русе домакин на първия в България ултрамаратон на писта  

0

Първият за България Международен ултрамаратон на писта ще се проведе през април в Русе, съобщават организаторите от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ и Община Русе. 

Събитието под надсов Международен ултрамаратон „Дунав 24 ч. бягане“ ще бъде на 22 и 23 април на Градския стадион в Русе. Дисциплините, в които ще могат да се включат участващите мъже, жени и смесени двойки ще бъдат щафета 2 ч., 6 ч., 12 ч. и 24 ч., като ще има засичане на 50 км, 100 км и 100 мили. Награди ще бъдат осигурени за победителите в категориите над 18 г.  

Освободени от такса за включване в състезанието ще бъдат непълнолетните участници, които ще трябва да изминат разстоянието от 3 км. Те ще започнат да бягат на 23 април /неделя/ от 10 ч., а най-добрите от тях ще получат медали и специални награди. 

В рамките на „Дунав 24 ч. бягане“ ще се проведе и отделна надпревара за атлети с високи постижения. Те ще трябва да пробягат 50 км. в опит да подобрят републиканския рекорд.  

Състезанието e припознато от Международната асоциация на ултра маратонците, като е получило бронзов етикет, отговарящ на техните изисквания. 

До момента своето участие са заявили атлети от 3 държави – Румъния, Франция и Италия. 

Желаещите да се включат в състезанието могат да го направят ТУК . 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук