„Русе“ и „Гюргево“ са новите локомотиви на United Railways

0

„Pyce“ и „Гюpгeвo“ ce ĸaзвaт нoвитe двa лoĸoмoтивa Тrаnѕmоntаnа нa pyмънcĸoтo жп дpyжecтвo нa „Бyлмapĸeт“ – Unіtеd Rаіlwауѕ, съобщава mobilitate.eu

Договорът за изработка на двете машини бе подписан през ноември миналата година със Softronic /Крайова/. След приключване на тестовете между Softronic и Букурещ Baneasa 480-063 заминава за Русе, а 480-064 се връща в Крайова, където ще изчака окомплектоването на всички документи. Двата локомотива ще бъдат регистрирани в България, но ще работят в Румъния.

Новите локомотиви Transmontana са с мощност 6000 KW и максимална скорост 200 км/ч. Машините са най-развитата локомотивна технология на територията на Източна Европа и използват разработки, адаптирани към съвременните изисквания: ново тяло, специално асинхронни тягови двигатели, регенеративно спиране, електронни силови преобразуватели с IGBT, преобразувател на агрегати, електронно оборудване за управление и контрол и много други.

С поредната си инвестиция „Булмаркет“ продължава линията за модернизиране на желепътните си поделения с най-съвременни технологии като следва политика за преминаване към изцяло екологични транспортни средства с нулев въглероден отпечатък върху околната среда.

След приключване на тестовете между Softronic и Букурещ Băneasa, 480-063 замина за Русе, а 480-064 се върна в Крайова, където ще изчака попълването на документите за обръщение, последният ще пристигне в Русе за регистрация в България. Двата локомотива по принцип ще работят в Румъния.

В момента Softronic работи върху още два локомотива за DB Cargo Romania, както и по следващата серия локомотиви за Green Cargo Sweden.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук