Русе кандидатства с проектни идеи за транспортна инфраструктура, градска среда и култура

0

Общинският съвет одобри днес партньорски споразумения за реализиране на две ключови проектни идеи по Програмата за развитие на регионите 2021-2027 година. Те са внесени за гласуване по предложение на кмета Пенчо Милков и са в рамките на Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“, който подкрепя изпълнението на териториални стратегии за развитие на десетте големи градски общини, сред които е и община Русе. Предстои оценка на проектните идеи от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Първата проектна идея – „Интегрирано развитие на булевардната инфраструктура и градския транспорт“, предвижда редица мерки за модернизация на транспортната инфраструктура в града. Включени са закупуване на електрически автобуси, доставка и инсталация на зарядни станции за нуждите на градския транспорт, както и обновяване на автобусните спирки, за да се подобри удобството на пътниците и екологичните показатели на градския транспорт. Планирана е рехабилитация на бул. „Тутракан“, което ще допринесе за подобряване на инфраструктурата и безопасността на транспортното движение в района. Проектът включва и инсталиране на филтърни кубове на ключови натоварени кръстовища, което ще намали въздействието на фините частици върху околната среда.

Втората проектна идея – „Градска среда, култура и икономическо развитие“, се фокусира върху интегрирането на културните и образователните ресурси в градската среда. Предвижда се изграждане на нов корпус към Доходното здание, което ще подпомогне подобряването на административните услуги и инфраструктурата за гражданите. В рамките на проекта са планирани основен ремонт и реставрация на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ като част от стратегията за запазване на културното наследство и укрепването на образователните ресурси в града. Планира се и основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на „Обреден дом“, което ще допринесе за подобряване на условията за обществени събития и културни прояви. Проектът включва и изграждане на обект за провеждане на публични събития на открито в Русе, което ще допълни инфраструктурата за културни и образователни събития.

Проектните идеи са със срок на изпълнение от 36 месеца и представляват цялостен подход към устойчивото развитие на града. Те ще способстват за подобряване на живота на гражданите чрез модернизация на инфраструктурата, насърчаване на културното наследство и подобряване на обществените услуги в Русе.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук