Гласуваха 1,5 млн. лв. допълнително за ремонт на 3 улици в Русе

0

Общинските съветници дадоха „зелена светлина“ за дофинансиране на основните ремонти на три ключови улици в Русе – „Плиска“, „Доростол“ и „Тулча“. Допълнителното финансиране се налага във връзка с преработения инвестиционен проект в резултат на реконструкцията на ВиК инфраструктурата и се равнява на над милион и половина лева.

Припомняме, че държавата отпусна на Община Русе малко над 3,8 млн. лв.  за основния ремонт на посочените три улици и ул. „Солун“, която бе ремонтирана изцяло през миналата година. Допълнителното финансиране, гласувано днес, ще бъде усвоено заедно със средствата, осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

521 592 лв. повече са необходими за продължаването на основния ремонт на ул. „Плиска“. Финансирането ще бъде осигурено от обект „Изграждане на обслужваща улица към местност „Христо Македонски“ в гр. Русе“, който не може да бъде изпълнен до края на 2024 г. поради неуредени отношения със собственик на част от терена. Така общата сума за реконструкция на ул. „Плиска“ става 1 392 297 лв.

За ул. „Доростол“ и ул. „Тулча“ финансирането е както с целеви, така и със собствени средства. Самофинансирането в рамките на 1 074 899 лв. се осигурява от три обекта на територията на града.

След решението за допълнителното финансиране за основен ремонт на трите ключови улици, който включва и тротоарните пространства, предстои да бъде направена процедура за избор на изпълнител или изпълнители.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук