Увеличиха с 200 хил. лв. капитала на „Общински транспорт Русе“ ЕАД

0

Капитала на „Общински транспорт Русе“ ЕАД да бъде увеличен с 200 000 лева. Това решиха общинските съветници, приемайки с 39 гласа „За“ и 5 „Против“ предложението на кмета Пенчо Милков.

Средства ще бъдат използвани за обезпечаване на експлоатационните разходи на дружеството след поемането на пълното обслужване на обществения градски транспорт в Русе от 1 юли.

Финансовият ресурс, осигурен от бюджета на Община Русе, ще подпомогне изпълнението на допълнителната транспортна задача, включваща линии 5, 6, 11, 12, 15 и 16. Средствата ще бъдат предоставени като реална парична вноска в капитала на дружеството и ще бъдат използвани и за закупуване на резервни части, горива, гуми, както и за покриване на разходи за застраховки.

С поемането на всички вътрешноградски линии от „Общински транспорт Русе“ пробегът ще се увеличи с близо 1,6 млн. км годишно, като транспортната задача ще нарасне от 2,3 на 3,9 млн. км. За тази цел дружеството разполага с 22 тролейбуса, 15 тролейбуса, 20 електрически автобуса, 24 дизелови автобуса и други помощни превозни средства.

Съветниците одобриха единодушно и доплащане в размер на 1,50 лв. на км/пробег за превози на пътници извън чертите на гр. Русе и компенсация от 0,31 лв. на км пробег за курсове, изпълнявани в ранните и късните часове. Тези суми ще се изплащат от средствата, заложени като транспортна субсидия в бюджета на Община Русе.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук