Русе приема битките от група „А3“ на FIVB WORLD GRAND PRIX

0
32
Битките от група „А3“

Русе ще бъде домакин на мачовете от група „А3“ на FIVB WORLD GRAND PRIX, един от най-силните турнири в дамския волейбол.

С това официално ще бъде даден „стартът“ на големия волейбол в Русе. Това ще стане във вторник, 15 февруари. Тогава президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров, генералният секретар Владимир Николов, изпълнителният директор на БФВ Станислав Николов и членът на УС Любо Ганев ще обявят официално, че залата „Булстрад Арена” е избрана за домакинство на група „А3“ от FIVB WORLD GRAND PRIX по волейбол за жени. България ще бъде в една група с отборите на Германия, Корея и Казахстан. Турнирът ще се проведе в новото русенско „бижу” от 04 до 09 юли 2017г..

Ще бъде официално обявен и изборът на „Булстрад Арена”,  като една от трите зали в България, избрани за домакинство на Световното първенство по волейбол през 2018 г., което ще се проведе едновременно в България и Италия.

Рано сутринта на същия ден, Владо Николов и Любо Ганев ще гостуват на млади волейболисти в школата на едно от най-старите училища в Русе ОУ ”Отец Паисий”. Идеята е малките да се срещнат с легендите на българския волейбол и да се учат от тях.