Русе № 1 в „Да изчистим България заедно“

0

Областната администрация в Русе беше отличена за създадената организация на най-голямата доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“.

Отличието се дава за най-голям брой доброволци, след като в кампанията от русенско през септември миналата година се включиха близо 27 000 души. Призът получи областният управител Анатоли Станев по време на Националната среща на партньорите на кампанията в столицата.

Това е поредно отличие за Област Русе в инициативата. През 2019-а тя получи подобен приз, но тогава регионът се класира на второ място, отстъпвайки със съвсем малко на Бургас. Участниците в кампанията на областно ниво преди 4 години бяха наполовина – близо 13 000. Година по-рано областната администрация  получи награда в категорията за най-много почистени места.

Пет области в страната привлякоха най-голям брой доброволци в голямото чистене. Лидерската позиция завоюва Русе с 26 824 души, следван от доброволците в Бургас – 26 465. В топ 5 на най-активните области, според данните на областните администрации са още Варна – 17 128 души,  Пазарджик – 12 175 души и Благоевград – 10 650 души. Тази година инициативата се предвижда да се проведе на 16 септември

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук