Панорама на средното образование в Русе

0
cof_soft

19 средни училища представят постиженията на учениците си, както и специалностите, които предлагат тазгодишната Панорама на средното образование в Русе. В следващите дни учениците, които трябва да изберат къде да продължат образованието си, имат възможност да се запознаят със специалностите, които се предлагат през следващата учебна година.

И през учебната 2023/2024 година превес ще бъде даден на професионалното образование. Над 64% или 43 паралелки от общо 67 ще бъдат с такава насоченост. Това е с една повече спрямо миналата година. 9 от тях ще са дуални, като предстои разкриването на пет напълно нови. Става дума за говедовъдство в Професионалната гимназия по селско стопанство „К. А. Тимирязев“ в Две могили, компютърни мрежи в Професионална гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“, художествена тъкан в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“, промишлена електроника в Професионалната гимназия по транспорт, както и пространствен дизайн в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“. Останалите 24 паралелки са профилирани. Колкото до паралелките с насоченост науката, технологиите, инженерството и математиката, по-известни като STEM, те ще бъдат около 64% от всички паралелки.

Инициативата се организира от Регионалното управление на образованието със съдействието на училищата в града, Община Русе и Областната администрация.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук