Стотици танцуваха на благотворителна хоротека в центъра на Русе

0

Над 600 любители на народните танци от танцова школа „Играорци“ в Русе и най-голямата школа по народни хора в София „Еремия“ се включиха в благотворителната хоротека на площада пред сградата на общината.

Под мотото „Да пренесем доброто с хорото“ те събраха средства за изграждане на спортна площадка за деца със специални потребности и младежи в неравностойно положение в Парка на младежта. Инициатива се реализира в партньорство между ръководителя и хореограф на най-голямата школа за народни танци в Русе Богдан Донев и колегата му от софийската школа Ивайло Георгиев.

До момента танцова школа „Еремия“ са танцували в Пловдив, Самоков, Търговище, София и още много градове, като само преди месеци заедно с плевенския клуб “Северняците” са събрали над 7600 лв. в помощ на децата, настанени в центрове от семеен тип в гр. Плевен.

“Изключително се радвам, че организирате тази инициатива в Русе. Каузата е благородна и нека всички да я подкрепим, защото като общество трябва да застанем до децата със специални потребности, които имат нужда от подобен вид спортни площадки”, кметът Пенчо Милков, под чиято егида се проведе мероприятието.

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук