Русе става джаз-столица на България 

0

Следващата седмица Русе ще бъде джаз столицата на България, съобщават от Община Русе, ОП „Русе арт“ и Клуба на дейците на културата в града. 

От 14 до 19 ноември в сградата на Доходното здание ще се проведе културният форум „Русе – джаз – Русе“. Програмата включва концерти, спектакли и изложба. 

На 14 ноември /понеделник/ от 17.30 ч. във фоайето на Доходното здание русенци ще открият „Емоцията на джаза“ през погледа на фотографа Иво Ботев. 

Русенската опера представя две програми на 15 и 16 ноември от 19 ч. в зала „Европа“ – „И операта в джаза“ с участието на Нели Петкова и Теодор Петков, и „Между операта и джаза – Гершуин“ в изпълнение на Анна Карадимитрова и Преслав Петков. Билети за двата концерта се продават на касата на Операта. 

На 17 ноември от 19 ч. почитателите на Биг бенд Русе с диригент Димчо Рубчев могат да се насладят на джаз ритмите заедно със солистите Мишо Йосифов – тромпет и Вили Стоянов – тромбон. 

18 и 19 ноември /петък и събота/ от 19 ч. започва Джаз фест Русе 2022. В 46-ото издание на престижния форум ще се представят любими изпълнители като Антони Дончев трио и Ангел Заберски квинтет, за първи път ще чуем Montuno-BG с Краси Желязков и Спектрум вокал бенд. Билети за 17, 18 и 19 ноември се продават на касата на Доходното здание. 

Седмицата ще завърши с „Артисти в джаза“ на ДТ „Сава Огнянов“ на 19 ноември /събота/ от 21.30 ч. в „Камерна зала“. Билети могат да бъдат закупени на касата на театъра. 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук