Русенци предпочитат урните пред разходката за гъби, БСП застига ГЕРБ?

2

Това сочат данните от социологическо проучване, извършено по поръчка на русенския ежедневник  в. „Бряг“. Според данните в него, русенци ще демонстрират незапомнена до 21-ви век избирателна активност. Че със сигурност ще гласуват са заявили 73,82 % от анкетираните русенци. За сравнение, на последните парламентарни избори в област Русе изборната активност беше 57,91 %, при 60,20 за страната.

Другият извод от изследването е, че за разлика от предишния вот, тази година „Коалиция за България“ е мобилизирала максимално електората си и „диша във врата“ на ГЕРБ. Разликата между двете водещи политически сили е около 1 процент, което прави изхода от изборната борба трудно предвидим.

Трета и четвърта политически сили са ПП „Атака“ (8,5%) и ПП „Движение България на гражданите“ (7,8%), които показват изненадващо високи резултати в област Русе, имайки предвид представянето им на национално ниво, на пета позиция е ДПС.

Според изследването, четири политически формации не преминават бариерата от 1% – ПП „Нова Алтернатива“, КП СДС, ПП ДАНО и ПП „Зелените“.

Изследването „Избирателна активност и предизборни електорални нагласи – област Русе“ е извършено от екип млади социолози от магистърска специалност   „Приложна социология” в УНСС-София под ръководството на социолога Светослав Христов.

Поръчителят декларира, че изследването е абсолютно независимо, без поръчка от политическа партия или друга формация с интереси в предстоящите избори на 12 май.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. Поръчителят не декларира, че изследването е абсолютно зависимо, по поръчка от политическа партия или друга формация с интереси в предстоящите избори на 12 май.

  2. Споделили сте актуалния виц – независимо социологическо изследване :))))

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук