Русенец остава без книжка за година заради дрифт, „гори“ и 3000 лв.

0

Русенец остава за една година без книжка и ще трябва за плати глоба от 3000 лв. за „дрифтиране“ хо улицата на града, съобщиха от Съдебната палата.

Случаят е от края на февруари. На излизане от бензиностанция „Бенита“ с автомобила “Фолксваген Поло” К.П. форсирал двигателя, като умишлено нарушил устойчивостта на автомобила, който поднесъл вляво и вдясно около 20 метра. Служители на Второ районно станали свидетели на тези действия и спрели младия мъж за проверка. Съставили му акт, който той подписал без възражения и в законоустановения тридневен срок му било издадено наказателно постановление.

К. П. твърдял, че не е извършил описаното нарушение и поискал Районният съд да отмени постановлението. Съдебният състав разпитал двамата полицейски служители, както и приятел на жалбоподателя, който се е возел на предната седалка до него. От показанията им безспорно се е установило мястото, времето и начина на извършване на нарушението.

И касационната инстанция също не е приела довода на К. П., че описаното движение на автомобила се дължало на рязко задействане на спирачната система с цел да овладее автомобила, защото е житейски нелогично, а и противоречащо на правилата за избор на съобразена скорост при суха пътна настилка и при излизане от района на бензиностанцията да се форсира двигател до степен на последващо криволичещо движение. Касае се до специфична техника на шофиране, чиято цел и резултат е именно умишленото извеждане на автомобила извън контрол, за което свое поведение К. П. правилно е бил санкциониран.

Решението на Районен съд – Русе вече е в законна сила.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук