Русенец остава в ареста за трафик на мигранти 

0

Русенец, обвинен в опит да преведе през границата на България 10 мигранти, остава в ареста. 

Това постанови Окръжен съд – Русе, потвърждавайки определение на Районен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража спрямо русенеца М. М. 

Според прокуратурата, на 13.11.2022 г. в гр. Русе, на ГКПП „Дунав мост“, 35-годишният мъж е направил опит да преведе през границата на страната 10 сирийски граждани без разрешение на надлежните органи на властта. От тези 10 мигранти две са били жените, а трима не са навършили 16-годишна възраст.  За осъществяване на деянието М. М. използвал товарен автомобил „Фиат Дукато“. 

Адвокатът на М. М. поискал на подзащитния му да бъде наложена мярка домашен арест или парична гаранция, тъй като, няма доказателства за съпричастност към извършеното престъпление, не е осъждан, има семейство и постоянна работа и няма да се укрие. 

Окръжен съд – Русе обаче преценил, че определението на Районния съд, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на М. М., е законосъобразно и обосновано. Касае се за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години, глоба от 10000 лв. до 30000 лв. и конфискация на част или цялото имущество на дееца. Механизмът на извършване на деянието сочи, че същото е с добра организация в съучастие с други лица и техническа обезпеченост, което дава основание да се приеме, че е с висока степен на обществена опасност. Наличието на регистриран постоянен адрес, трудовата заетост на жалбоподателя и наличието на малолетно дете не изключват възможността той да се укрие или да извърши престъпление, поради което и наложената мярка за неотклонение съответства на етапа на наказателното производство и събраните до момента доказателства, смятат магистратите. 

Определението на Окръжен съд – Русе е окончателно. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук