Русенец задържан за участие в група, изготвяла фалшиви документи

0
39
Русенец е задържан за участие в група

Русенец е задържан за участие в група, изготвяла фалшиви документи, съобщиха от  Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.

Задържането е станало при специализираната полицейска операция, проведена на територията на областите Пловдив, Стара Загора, Русе и Ямбол. При обиска в апартамента му в Русе са намерени и иззети фалшиви документи, снимки паспортен формат с данни на лица и компютърна конфигурация.

В рамките на операцията, насочена към  неутрализиране на организирана престъпна група, ангажирана с извършването на престъпления, свързани с изготвяне и разпространение на неистински документи за самоличност са задържани 10 души в престъпната схема, 8 от които криминално проявени. Шестима са задържани в Пловдив, по един в Русе, Стамболийски, Стара Загора и Ямбол.

Разкрити са общо две работилници за изработка на неистински официални български, френски, украински, немски, австрийски, италиански, испански и други документи. Иззети са голямо количество както готови, така и недовършени неистински документи, компютри, принтери, ламинатори, лазерен принтер за гравиране, печатни плаки, мастила и множество материали за изработката на фалшификатите.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Специализирана прокуратура. На трима от задържаните са повдигнати обвинения по чл.321, ал.3, предложение 2, т.2, вр. ал.2 от НК и са им наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“.