Русенка опита да внесе дрога на сина си в ареста

0
1110

66-годишна русенка опитала да внесе дрога на сина си, който бил задържан в ареста по време на полицейска спецоперация срещу наркоразпространението, съобщиха от полицията в Русе.

35-годишният русенец, заедно с още 3 жени, бил задържан на 16 юли, по време на полицейска операция под надзора на Окръжната прокуратура в Русе. При личните обиски, както и претърсване и изземване в обитавани от четиримата адреси, намиращи се в Русе, бяха открити и иззети: общо около 50 гр. суха тревна маса, реагирала при тестване с полеви наркотест на марихуана; около 160 гр. метамфетамин; 2 гр. хероин; 2 гр. пико; прибори за разфасоване и разтегляне на наркотиците; както и мобилни комуникатори. По случая бе заведено досъдебно производство.

Четирима задържани при спецакция срещу наркоразпространението в Русе

При последващите полицейски и процесуално-следствени действия се извършиха още обиски и претърсвания. Така на 22 юли в избени помещения на адрес на ул. „Тулча“ в Русе са открити и иззети още 43 грама хероин и електронна везна. На 35-годишния русенец беше наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“

Няколко дни по-късно, на 25 юли, надзиратели в полицейския арест в Русе установили, че 69-годишна жена, майка на задържания 35-годишен мъж, е опитала да внесе хероин за сина си. Количеството от 0.5 грама хероин било открито в маратонки, предназначени за него.

Работата по случая продължава. Предстои да бъде изяснена съпричастността на 69-годишната жена към престъпната дейност на сина й.