Русенска опера с пет номинации за „Кристална лира“, да ги подкрепим!

0

Русенската има пет номинации за годишните награди „Кристална лира“ на Classic FM радио.

– В категорията “Оперно изкуство” е номиниран баритона Добромир Момеков за изпълнението на ролята на Бащата в постановката „Рицарски поход“ от Карл Волрат, диригент Димитър Косев, режисьор Пламен Бейков, художник Еслица Попова , чиято премиера беше на 12 юни 2022 г. на сцената на Доходно здание – Русе.

– В категорията “Постановъчен екип” Държавна опера – Русе е номинирана за премиерата на операта „Рицарски поход“ от Карл Волрат на 12 юни 2022 г. на сцената на Доходно здание.

Екипът е в състав – диригент Димитър Косев, диригент на хора и педагог Свилен Димитров, корепетитор и музикален педагог Божена Петрова, режисьор Пламен Бейков, художник Еслица Попова, хореограф Малина Арнаудова, солисти и хор на Русенска детска опера, солисти и оркестър на Държавна опера – Русе.

– В категорията “Оркестрово изкуство” номинацията е за Оркестъра  на държавна опера – Русе с концерта „Ново поколение“ на творби от съвременните български композитори Румен Бояджиев-син, Ангел Заберски-син, Минко Ламбов, Георги Стрезов, Георги Андреев, Добромир Кисьов и Васил Бележков с диригент Димитър Косев. Той се състоя на 24 юни тази година в зала „България“, а  по-късно на 27 юни в Русе, зала „Филхармония“.

– В категорията “Хорово изкуство“ е номиниран  хорът на Държавна опера Русе с диригент Стелияна Димитрова-Хернани, за участието в премиерните спектакли на операта „Мефистофел“ от Ариго Бойто на 22 октомври 2022 г. и операта „Ернани“ от Джузепе Верди на 16 март същата година на сцената на Доходното здание, а също и за изпълнението на Requiem от Джузепе Верди на 16 април 2022 г. на сцената на зала „Филхармония“ – Русе.

– В категорията “Млад изпълнител“ е номиниран Мартин Цанев – солист на Русенска детска опера към Държавна опера – Русе,  за изпълнението на ролята на Никълъс в операта „Рицарски поход“ от Карл Волрат.

Можем да подпомогнем русенските артисти, гласувайки на сайта на Classic FM радио. Всеки желаещ може да даде своя вот за номинираните в специалната секция на сайта https://classicfm.bg/kristalna-lira/, като гласуването ще бъде възможно до 12 ч. на 28-ми октомври 2022 г.

Всеки желаещ има право да гласува за по една номинация от всяка една категория. Може да се гласува и само за една номинация, като не е задължително да се гласува за номинация от всички категории. Всеки желаещ има право да упражни правото си на глас само по веднъж.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук