Русенската опера в кампания за преиздаване на „Бай Ганьо“

0
69
кампания за преиздаване

Русенската опера се включва в кампания за набиране на средства за преиздаване на фототипното издание на книгата “Бай Ганьо” от Алеко Константинов.

Това ще стане в рамките на тазгодишното издание на традиционните Алекови празници в Свищов, които ще се проведат на 10 и 11 януари. На концерта в Първо българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856″ в петък, 11 януари, операта ще представи „Империята на мюзикъла“ по сценарий на солиста и драматурга на операта Пламен Бейков. В програмата са включени откъси от различни по жанр и стил музикално-сценични творби. Те ще бъдат представени от рокаджийката Милена Славова, Звезди Керемидчиев от група „Ахат“ и оперните гласове Даниела Караиванова, Глория Кънева, Александър Баранов, Иван Пенчев, Стоян Стоянджов, Владимир Маринов. Те ще пеят под съпровод на оркестъра на операта, а диригентската палка ще бъде в ръцете на Виталий Лайдинен.

Събитието ще постави финал на тържественото честване на 156 години от рождението на Алеко в дунавския град. Малко по-рано същия ден в Гербовата зала на община Свищов ще бъде представен лауреатът за 2019 г. в Международния конкурс за къс хумористичен разказ „Алеко“.

По-късно ще бъде открит Туристически информационен център – Свищов, а специален гост ще бъде министърът на туризма Николина Ангелкова.