Русенските полицаи за трети път абсолютни шампиони на България

0
Русенските полицаи за трети

Русенските полицаи за трети пореден път станаха абсолютни шампиони на България в състезанията по полицейска лична защита и карате за служители на МВР, съобщиха от ОД МВР в Русе.

В надпреварата участваха 16 отбора от цялата страна, представители на различни подразделения в МВР. Русенската дирекция взе участие с два отбора, подготвяни от Станислав Станчев, главен инструктор по полицейска лична защита на ОДМВР-Русе. Те премериха сили в отборната надпревара по полицейска лична защита и в индивидуалните дисциплини – „ката” и „кумите”.

В оспорваната отборна надпревара, на финала се наложи нашите отбори да се изправят един срещу друг в битката за купата. В крайна сметка Отборът „Русе -1” в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров  зае първото място и стана републикански шампион на България в „полицейска лична защита“. Другият ни тим „Русе – 2” в състав Станислав Георгиев, Теодор Иванов и Милен Атанасов, който се е наложи да влезе в последната битка, заради травма на колегата си, се класира на второ място.

При индивидуалните срещи, в дисциплината „ката“ – русенецът Светослав Бодуров заслужено стана първи при мъжете. В дисциплината „комите“, в категория до 75 кг, служителите на русенската областна дирекция на МВР Станислав Георгиев и Светослав Бодуров се класираха на двете 3-ти места. В категорията до 84 кг., в тази дисциплина, русенецът Александър Йорданов зае второ място, след като не успя да влезе в последната битка, заради травма, което доведе до служебната победа на опонента му.

В крайното комплексно класиране на Републиканските състезания по полицейска лична защита и карате за служители на МВР заслужено служителите на ОДМВР – Русе станаха шампиони на България, като заеха първото място, оставяйки зад себе си тимовете на Академия на МВР и ОДМВР – Пловдив.