русенските пожарникари няма

Пожарникарите в Русе няма да празнуват на 14 септември

Автор:
12 сеп. , 2017  

Тази година русенските пожарникари няма да организират тържество за професионалния си празник 14 септември.

Това съобщи директорът на противопожарната служба в Русе комисар Димитър Павлов. Причината е загиналият преди по-малко от месец при изпъълнени4е на служебния си дълг техен колега от Бяла младши инспектор Николай Николаев.

В навечерието на празника огнеборците ще поднесат венци и цветя и ще се поклонят на гроба на своя колега.

С редица събития русенските пожарникари ще отбележат “Седмицата на пожарната безопасност”, каза още комисар Павлов- Програмата включва “Ден на отворените врати” в отделните звена на противопожарната служба, който ще се състои днес. На първия учебен ден – 15 септември, в централната част на Русе и в двора на училище в град Бяла пожарникари и спасители ще покажат на деца и родители техника, оборудване и екипировка. Всеки ще може да се докосне до съвременни пожарни автомобили и да борави с уреди и съоръжения от арсенала на професията.

В Русенската библиотека пък е подредена изложба с рисунки на талантливи деца, участвали през годините в конкурса “С очите си видях бедата”.

От началото на годината огнеборците са участвали в гасенето на 522 пожара в област Русе, като за същия период на 2016 г. те са били 519, каза още комисар Павлов. При произшествията са загинали четирима души, а девет са били ранени. Лъжливите повиквания са били 31, а през миналата година са регистрирани 36. Павлов коментира, че минимум 200 лева са разходите за едно излизане на екип на пожарната.Comments are closed.