Русенските социалисти заявиха подкрепа за протестите и президента

0
БСП в Русе застава твърдо зад Корнелия Нинова

Русенските социалисти изразяват подкрепата си към участниците в протестите и се присъединяват към справедливите им искания за незабавна оставка на правителството на ПП ГЕРБ с министър председател Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Това се казва становище на русенската общинска организация на БСП, прието на заседание на Общинският съвет на партийната организация с участието и на партийния актив. Русенските социалисти декларират твърда подкрепа и за президента Румен Радев.

„Предложенията за рестарт на държавата чрез Велико Народно събрание, ние считаме че с това се търси само политическо време, за да може статуквото около ГЕРБ  да се преструктурира и да опази властта си на всяка цена“, пишат в становището си русенските социалисти. Те заявяват подкрепа за протестиращите в исканията им за свалянето от власт на Бойко Борисов и смяна на главния прокурор Иван Гешев.

„Искаме си държавата обратно. Ще настояваме за незабавни избори и съставяне на мнозинство, което да изпълни конституционната повеля за демократична, правова и социална държава“, пише в становището на Общинската организация на БСП в Русе.