Русенските стрелци с най-точен мерник

0

Стрелци на русенския клуб по спортна стрелба „Локомотив“ бяха с най-точен мерник на Държавното първенство, което се проведе в Русе.

Участие в него взеха най-добрите 120 стрелци от цялата страна, които премериха сили в дисциплините 10 метра с въздушна пушка и 10 метра с въздушен пистолет.

В коронната си дисциплина 10 метра въздушен пистолет състезателите на СКСС „Локомотив“ – Русе доказаха своето превъзходство и за осми път завоюваха приза най-добър отбор на България, класирайки се на 1-во място в отборната дисциплина. Момчетата на Севдалина Стоянова останаха само на 3 точки от подобряване на държавния рекорд в дисциплината.

Държавна титла завоюва Дамян Илиев, който на официалната церемония бе награден от Весела Лечева за перспективен млад стрелец за 2021 година и на старта в събота доказа потенциала си.

Второто място бе за Габриел Дрянков, също състезател на СКСС „Локомотив“.

На 4-то място, само на една точка от почетната трета позиция, остана Николай Раев

При момичетата отборът на Русе завоюва почетното 3-то място в отборната надпревара.

Организатор на състезанието е русенският клуб по спортна стрелба „Локомотив“. Събитието се осъществи с подкрепата на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ и нейния партньор „АС –Строй“ ЕООД.