Русенско ноу-хау: Пешеходци? Ами да хвъркат като Карлсон…

4
4575

bus43На едно от най-натоварените кръстовища в града, между булевардите Скобелев и Борисова, шофьор на микробус „Фолксваген“ най-безцеремонно паркирал возилото си на тротоара, така че преминаването по него е невъзможно. Г-н Столев станал свидетел на това в 14,57 ч. вчера, 25 септември.

„Ние пешеходците бяхме принудени да се движим покрай фучащите автомобили на платното, докато микробусът спокойно си заемаше целия тротоар. На всичкото отгоре, се опитах да привлека вниманието на преминаваща полицейска кола, видяха ме, опитаха се сякаш да намалят и .. подминаха. Не смятам за правилно и редно да бъдат толерирани подобни практики, излагащи на риск безопасността на движението и здравето на гражданите“, пише г-н Столев.

Ами, г-н Столев, вината си е само ваша. Изхода при подобни ситуации го е посочила още преди години Астрид Линдгрен. Вероятно и нещо подобно е имала предвид, създавайки образа на Карлсон. Какъв ви е проблема? Монтирайте си една перка и си хвъъркайте  между колите…

Б.Р. Коментарът, разбира се, е в кръга на шегата. Надяваме се органите на реда, на които законът вменил да следят за подобни неща и да налагат съответните санкции да си влязат в ролята и да наложат предвидената за това санкция. Както и да информират обществеността за това… На снимките чудесно се вижда регистрационният номер на автомобила. Останалото, смятаме, е рутинна дейност.

4 КОМЕНТАРИ

  1. „Рутинна“ и „дейност“ в нашия град са несъвместими понятия. Г-н Столев да беше написал и номера на патрулката, че да се потърси отговорност и на тях за безхаберието.

  2. Няма рутинна дейност. КАТ чака да получи проект от Евросъюза и финансиране за „Акция ТРОТОАР“. Те даже в носа си не бъркат вече и ходят сополиви. Трябва да има акция за тая работа.

  3. интересното е и как така е паркирал и после излязъл от насрещното платно.Тези полицаи кьоравили са били?!

  4. Направете му акт 200 лв, после го приберете в РПУ бой бой бой, после го пускате, след 2 дни пак го прибирате пак бой бой бой, и после му връчвате указание повече да не прави така. Тази държава само така ще се оправи. Ако му имате адреса, пуснете го, може някой и безплатно да му направи тази услуга на този господин. Да знае следващия път как да паркира. Абе без бой няма да мине бе…Млатете го до припадък…