Русенско ноу-хау: Решетки – капани

12

Решетката е поставена преди около седмица на ул. „Мехомия“, в близост до Градския стадион. Ребрата й са толкова широки, че в тях пропадат гуми на велосипеди, колички, детски играчки, а човек с по-малък крак, спокойно може да хлътне вътре и да се контузи. Неприятното е, че ако не е подготвен за наличието на решетката, минувачът или велосипедистът със сигурност би получил контузия. Такива инциденти, според живеещи в квартала, вече е имало.

Зам.-кметът по комунални дейности Свилен Иванов обеща, че фирмата, която поддържа инфраструктурата в града, ще обърне решетката още днес.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

12 КОМЕНТАРИ

 1. Както някой отбеляза сполучливо – законите се спазват една тогава, когато не са абсурдни и малоумни. Не знам чия гумена глава е родила прозрението, че като наслага знаци, велосипедиста ще слезе от колелото си и ще ходи пеша ей така. Вместо да се купи едно бидонче с боя и очертае велосипедна алея, някой с мозък на военен, знаци наслагал. И к`во ? Ползата от тях ? никаква естествено.

 2. „Иначе аз съм на мнение, че са малки глобите в държавата и малко се конфискува, особено МПС-та.“

  За това мога да те поздравя ! Имаме единомислие !

 3. Като махнат знаците пак ще си говорим. 😉 Такъв знак може да се сложи ако в близост има осигурен паркинг за велосипеди. Тоя знак забранява влизането на велосипеди а не на велосипедисти, т.е. нямаш право дори да си буташ колелото. Ето ти абсурд. Инак коне с капаци много. А решетките пречат и на детските колички… и на инвалидните колички. Или според теб всичко с колецла няма право да влиза там?

  Чл. 141. На водача на велосипед е забранено:
  6. да управлява велосипед по площите, предназначени за движение само на пешеходци. Тази забрана не се отнася за децата велосипедисти.

  Иначе аз съм на мнение, че са малки глобите в държавата и малко се конфискува, особено МПС-та.

 4. Когато Б.Б. каза че матрЯла е слаб всички му се смяха. Ето типичен пример „Правилата се спазват ако не са абсурдни“ !!! Кой определя дали са абсурдни или не? Това, че теб не те устройва изобщо не означава, че са абсурдни. Но това е болест от което страда едно цяло поколение – децата на прехода, възпитавани без ценности и без правила. Ще го разбереш, време ти трябва 🙂

 5. Доста наизуст дрънкаш ти, но тва е нормално за порнозвезда. Правилата се спазват ако не са абсурдни. Колело с до 10 км/ч е толкова опасно, колкото пешеходец с две пълни пазарски чанти.
  Който фучи да се бере гаалето.

 6. @mc_martin – Знаците не са малоумие. Малоумие е децата ни(не само моите а на гражданите на Русе) да се разхождат по ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА и някакви келеши с колелца да да профучават покрай тях все едно са на слалом !
  Само си представи (не те знам имаш ли деца за да ме разбереш) какво би се случило на келеша, който по някаква причина ми блъсне детето на пешеходна зона с колелцето си 🙂 Уверявам те, не знам колко ще го боли, ама много ще го е срам после.
  Малоумие или не – правилата са за да се спазват. Това е проблемът на днешният свят – никой не спазва правила, дори и да ги има !!!

 7. guesswho, ти реши генерално проблемите на държавата с надупчените пътища 😉 Много кадърност се иска за тая работа.
  А знаците забранено за велосипедисти по центъра са малоумие.

 8. Когато се кара по-бързичко… несъмнено човек може да се „натъкне“ на такава решетка, особено и „изпреварвайки“ пешеходци и ИЗВЕДНЪЖ – „опа, ко стана“.

 9. Какъв е генералния мозъчен проблем като видиш дупка, в която ще се обърнеш, просто да не минаваш през нея? Ако сте мозъчно ограничени и IQ-то ви е по-ниско от това на тухла, си стойте вкъщи и не карайте колело.

 10. Относно решетките на площада – дали някой велосипедист е обръщал внимание, че не всеки вход на площада има знак забранено за велосипеди ? Там, другари, е пешеходна зона 🙂

 11. Това вече е „проблем“ на вилосипедите – гуми и възможности бол. Тези с ултра тънки гуми ясно какъв вид клас са. Масовките не са.

 12. Решетките около Халите и Основно училище „Отец Паисий“ са също много опасни, макар че не са толкова широки. Велосипедите с по-тънки градски гуми си влизат идеално и се налага да лъкатушим, за да минем под определен ъгъл върху тях. Следващите подобни са на площада пред „Лайното“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук