Русия напредва в Донбас

0

Руските въоръжени сили напредват в източния украински регион Донбас, предаде Франс прес, като се позова на властите в Киев.

По думите на украинския президент Володимир Зеленски, „ситуацията в Донбас е изключително трудна“. Според него руските сили „искат да разрушат всичко“ в промишления регион.

Руската армия и местните сепаратисти вече на практика контролират голяма част от Луганска област. Техните сили „напредват едновременно във всички посоки“, каза губернаторът на източния украински регион Сергий Гайдай.

Той съобщи, че руската армия и сепаратистите вече са достигнали покрайнините на Северодонецк, и определи ситуацията там като „много трудна“. Те вече могат да обстрелват града в Луганска област с минохвъргачки, каза Гайдай и изрази опасения, че Северодонецк „чисто и просто е на път да бъде разрушен“.

Украинската армия се сражава, за да запази контрола си върху ключов път за снабдяване на Северодонецк, който е обкръжен от три страни, каза говорителят на министерството на отбраната на Украйна Олександър Мотузяник. Той добави, че целта на руските сили и сепаратистите е да блокират напълно украинските военни части в Северодонецк и намиращия се наблизо Лисичанск.

Двата града близнаци, намиращи се съответно на източния и на западния бряг на река Северски Донец, са последните зони в Луганска област, които остават под украински контрол.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук