Задържаха ало-измамник от Ветово и „муле“ от Ново село

0
64-годишен русенец ще бъде изправен пред съда

Двама души са задържани за участие в телефонни измами, съобщават от полицията.

Първоначално на територията на Великотърновска област, в автобус, пътуващ от София за Русе, е задържан 35-годишният куриер от русенското село Ново село, многократно криминално проявен и осъждан. При проведените процесуални действия в него са намерени мобилни телефони, СИМ карти и около 9000 евро – инкриминирана сума от две телефонни измами, извършени на 21 и 23 май в Солун, Гърция.

Установена е съпричастността на мъжа и към още две телефонни измами в България. Едната е извършена на 19 април в Горна Оряховица, във връзка с която е задържан към настоящия момент. Другата е от 2 май в Русе.

Успоредно с това действия са проведени и на територията на Ветово, където е задържан 28-годишен мъж, с 2 криминалистически регистрации, за когото има данни, че е фактическият извършител на измамите в Гърция. При претърсване на обитавания от него адрес са открити мобилни телефони, СИМ карти и други вещи, съотносими към престъпната му дейност.

Действията са реализирани вчера от служители на Главна дирекция „Национална полиция“, на Областната дирекция на МВР в Русе и Велико Търново и на Окръжния следствен отдел при Русенската окръжна прокуратура, под надзора на районните прокуратури в Русе и Горна Оряховица.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук