Русия ще намали „военната активност“ около Киев и Чернигов

0
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руското военно министерство ще намали честотата на операциите около украинската столица Киев и град Чернигов. Това съобщиха от ведомството след поредния кръг преговори между Русия и Украйна в Истанбул.

„С оглед на това, че преговорите по подготовката на Договора за неутралитет и безядрен статут на Украйна, както и по предоставянето на гаранции за сигурност на Украйна преминават в практически план, отчитайки принципите, обсъдени по време на днешната среща, Министерството на отбраната на Русия, за да повиши взаимното доверие и да създаде необходимите условия за продължаване на преговорите и постигане на крайната цел – съгласуване и подписване на гореспоменатия договор – взе кардинално решение, да намали военната активност в посока Киев и Чернигов няколко пъти”, заяви зам.-министърът на отбраната Александър Фомин.

По-рано членове на руската делегация за преговори заявиха, че са получили от Украйна ясна позиция, която ще бъде предадена на президента Владимир Путин. Според тях украинската страна е декларирала писмено, че е готова да приеме неутрален статут и да е страна без ядрени оръжия.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили