С два гола на Ахмед Ахмедов „Дунав“ победи „Витоша“

0
271
Футболистите на „Дунав“ ще изиграят контролен мач в Румъния

С два гола на Ахмед Ахмедов „Дунав“ победи „Витоша“ в последния мач от 5-ия кръг на efbet Лига. „Острие“-то на дунавската атака се разписа в 40-ата и в 60-ата минути на двубоя. Две паузи за вода бяха нужни през първото полувреме заради високата температура – над 35 градуса в Русе.

Мачът започна в доста спокойно темпо. Около 10-ата минута „Дунав“ установи териториален и игрови превес, на до попадение във вратата на „тигрите“ не се стигна. Това стана едва в 40-ата минута. Иван Селеменов центрира към Стефан Христов. Той докосна топката и се озова на крака на Ахмед Ахмедов, който нямаше как да пропусне от близка дистанция.

До края на полувремето Фернандо Кавалканте и Стефан Христов имаха възможност да увеличат преднината, но ударите им не попаднаха в очертанията на вратата.

Още в първата атака след почивката дунавци имаха възможност за гол, но след удара на Стефан Христов топката намери страничната греда. Все пак логичното стана и в 60-ата минута Ахмедов се разписа за втори път, след кратко разбъркване в наказателното поле на „бистришките тигри“.

Малко преди края на редовното време влезлият като резерва Емил Гъргоров имаше реален шанс да вкара „гола на честта“ за бистришките „тигри“, но след удара му топката се отби от страничния стълб.

Така след 5-ия кръг „Дунав“ се изкачи на 9-ото място в таблицата за класиране с актив от 6 точки. В следващия кръг възпитаниците на Людмил Киров ще гостуват на „Локомотив“ (Пловдив). Мачът е в понеделник, 19 август, от 20,30 часа в града на тепетата.