С многохилядно шествие Русе отбеляза 24 май

0

Хиляди ученици, учители и родители шестваха в Русе в Деня на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура, и славянската книжовност – 24 май.

В парада се включиха Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, барабанчиците от Националното училище по изкуствата, мажоретният състав „Екстрийм“ и младежкият гвардейски отряд. Участниците, разделени в два лъча, се събраха на централния площад, където изпяха заедно общонародния училищен химн „Върви, народе възродени“.

„Този ден ни обединява. Това е най-българският празник, най-топлият и обичан от нас. Много малко са датите, на които всички заставаме без разделение един до друг, в които духът ни е обединен“, каза в словото си пред присъстващите кметът на Пенчо Милков. Сред официалните гости бяха председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, областният управител Анатоли Станев и неговият заместник Детелина Ачева, ректорът на Русенския университет академик Христо Белоев, народни представители.

рограмата за 24 май включва и церемония по връчване на почетна грамота и плакет на учениците от образователните институции, постигнали високи резултати в своето обучение.

Празничният ден ще приключи вечерта, когато ще бъдат обявени носителите на награда „Русе“. С приза всяка година се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката, за значителен принос и активна дейност за издигане авторитета на Русе.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук