С модерни апарати лекуват болката в балнеокомплекс „Медина- Наречен“

0

Болката, причинена от различни неразположения, е един от най-нарастващите здравни проблеми в света и обхваща около 20% от възрастните. Новите процедури в Балнеокомплекс „Медика Наречен“ дават решение с изключително бързи и в същото време дълготрайни резултати при лечение на болезнени състояния. Наред с останалите лечебно-възстановителни процедури на разположение на пациентите вече са:

–          Високоинтензивен магнит, който генерира магнитно поле с 3 Tesla, което е около 600 пъти по-силно от нормален магнит. Това магнитно поле стимулира нервните клетки, мускулите и кръвоносните съдове, което води до физиологична промяна и/или стимулация, която се използва за постигане на терапевтични ефекти. Високоинтензивният магнит се използва за стимулация на мускулна тъкан, регенерация на нерви, общ контрол на болката, лечение на фрактури, инконтиненция и  подобряване на кръвообращението. Импулсната индуктивна терапия стимулира костната и хрущялна регенерация и благоприятства при остеопорозни изменения.

–          Текар терапия – един от най – ефективните методи за лечение на болки и заболявания в мускулите и ставите. Тя доставя високочестотна енергия до тъканите, като прониква в дълбочина и предизвиква ендогенна топлина в болезнената област. Незабавно облекчава болката, редуцира отоците след травма, отпуска хипертоничните мускули и подпомага възстановяването на тъканите.

–          Ударно-вълнова терапия /shock – wave / – Използва ударна вълна с ниска честота, която създава микротравма. Тя стимулира естествените сили на организма за възстановяване на проблемните зони. Методът се използва както за хронични проблеми (тенис лакът, голф лакът, замръзнало рамо), така и при мускулни разтежения, навяхвания, включително псевдоартроза и фрактури. Намира често приложение при пациенти с шипове на петата или рамото, намалявайки чрез действието си калцификатите.

Ефектът на новите специализирани процедури, съчетани с минералната вода и надморската височина на курортния комплекс Нареченски бани води до ефективно възстановяване. В Балнеокомплекс „Медика Наречен“ работи екип от специалисти по физикална и рехабилитационна медицина и опитни рехабилитатори, което гарантира правилният подбор и изпълнение на назначените терапии.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук