С „Травиата“ Русенската опера отбелязва 70-години като държавен културен институт

0
142
С премиера на „Травиата“

С премиера на „Травиата“, една от най-обичаните творби на Джузепе Верди, Държавната опера в Русе ще отбележи 70-годишнината от преобразуването на създадената 30 години по-рано „Оперна Дружба“ в държавен културен институт. Завесата ще се вдигне за първия спектакъл на 27 ноември, точно 70 години след постановката, осъществена от именития български композитор и диригент Константин Илиев, режисьор Драган Кърджиев и художника Асен Попов.

Новата постановка е дело на италианския режисьор Марко Катена, диригент на спектакъла ще бъде Сунай Муратов. Завесата ще се вдигне за първия спектакъл в 19 часа. В ролята на Виолета Валери ще се изяви френското сопрано Фабиен Конрад. Любопитна подробност е, че в ролята на Виолета Валери е бил и нейния дебют на оперната сцена.

Ролята на Алфред е поверена на Борис Луков, а като Жорж Жермон ще се изяви прекрасния български баритон Венцеслав Анастасов.

„Надявам се този спектакъл да има голям успех и да остане дълго време в репертоара на Русенската опера“, каза директорът на операта Иван Кюркчиев.