С велошествие отбелязват Седмицата на мобилността

0
826
„Истински велопоход по първоаприлска велоалея“

Велошествието ще стартира традиционно от площад Свобода пред сградата на община Русе, като събирането ще започне в 17.30 часа, а тръгването е предвидено за 18.00 часа. Маршутът също е традиционен ­ ул. Александровкса, Младежки парк, ул.
Тулча до бул. Липник, кръговото пред областна дирекция на МВР, бул. Скобелев до Лукойл и преминаване по новата велоалея пред РИМ Русе.
За разлика от предишни години сега велошествието ще има продължение в лапидариума на Регионалния исторически музей, където ще бъдат представени предстоящите проучвания на територията на област Русе по отношение на всички велосипедни туристически маршрути, както и на всички маршрути, които изпълняват чисто транспортна функция с колело. Целта е да бъде създадена пълна база данни за актуалното състояние на велосипедната инфраструктура, да бъдат дефинирани в детайли основните вело маршрути през област Русе, какъвто е Европейският международен маршрут Евровело 6, както и да бъдат въвлечени представители на общини, доброволци и активни хора на колело във велосипедното развитие на региона.
Организаторите канят всички русенци, привърженици на екологичния и здравословен начин на придвижване, да се включат в шествието.