С венци, молебен, концерт и най-дългото хоро Русе отбеляза 3 март

0

Стотици русенци се събраха пред Паметника на свободата в Русе, за да отбележат националния празник на България – 3 март.

„Трети март е най-яркият жалон в българския календар. Всеки идеологически спор изглежда дребен на фона на историческия връх Шипка – най-българският паметник“, каза в словото си пред присъстващите кметът Пенчо Милков.

„Днес, когато свободата ни е пълна, всеобхватна и осезаема трябва с гордост да заявим, че българското общество не страда от липсата на историческа памет и признателност“, допълни областният управител Данаил Ковачев.

Заупокойна молитва в памет на героите и благодарствен молебен за извоюваната свобода отслужиха Главиницкия епископ Макарий и свещеници от Русенската епархия. В тържественото честване се включиха още 13-и Младежки гвардейски отряд към Общинския младежки дом, Максим Атанасов от Театрално студио „Маска“ при Общинския младежки дом с ръководител Мина Маринова и Десислава Василева от Вокално студио за поп и джаз пеене „Икономов“ при Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител Вили Икономов.

Празничната програма продължи в Доходното здание с концерт-спектакъла „Поклон и памет“ с участието на изпълнители и състави от Общинския младежки дом, Общинския детски център за култура и изкуство и фолклорен танцов театър „Найден Киров“.

В ранния следобед край Вазата в Парка на младежта се изви най-дългото хоро, организирано от Клуб за народни танци „Родолюбец“, а по-късно тази вечер от Русенския театър ще представят тази вечер спектакъла „Епопея на забравените“ по Иван Вазов.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук