Със заем от 12 млн. лв. ремонтират 154 дка улици и тротоари в Русе

0

Над 154 дка улици и тротоари в Русе ще бъдат ремонтирани през следващите две години в Русе.

Това стана ясно след като общинските съветници приеха предложението на кмета Пенчо Милков общината да изтегли заем в размер на 12 млн. лв. Средствата ще се използват за ремонт на уличната мрежа в града. 32 съветници гласуваха „За“, 15 се въздържаха, един бе против.

Стойността на кредита е определена на база на количествено-стойностни сметки на пътни инженери и е съобразена с темповете, с които изпълнителите биха се справили със строителните дейности.

Критерият за избор на улиците е те да са с голяма транспортна натовареност, значимост за кварталите и да не са ремонтирани основно през последните няколко години. За всяка улица ще бъде извършено проектиране и основен ремонт на пътната настилка и тротоарите.

Предстои стартиране на  процедура на състезателен принцип, в която финансови институции ще предлагат най-изгодните за Община Русе кредитни условия. Лихвата се формира от основния лихвен процент + фиксирана надбавка не повече от 4 пункта годишно, като банките ще се конкурират с предложения, по-ниски от тази стойност.

На провелото се през декември обществено обсъждане бе представена интерактивна карта, съдържаща улиците, които се предвижда да се асфалтират със заемните средства, тези, които ще бъдат цялостно асфалтирани от ВиК след приключване на Водния цикъл, и тези, които са били ремонтирани в последните 10 години. Картата можете да видите тук

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук