Състояние на ВиК-мрежата и на улиците във „водния цикъл“ в Русе

0

Във връзка с проливните валежи тази сутрин на територията на община Русе ВиК ООД-Русе информира гражданите за състоянието на водоснабдителната и канализационната мрежа, както и на улици и участъци в обхвата на т. нар „воден цикъл“:

 

  • Водоснабдителна мрежа

 

Възникнала е голяма авария на главен водопроводен клон с диаметър ф250 по ул. „Плиска“ в района на ресторант „Париж“. Аварията вече е локализирана и са предприети действия по нейното отстраняване.

 

  • Канализационна мрежа

 

По време на интензивния валеж е бил претоварен канализационен колектор по бул. „Христо Ботев“ и по бул. „Цар Освободител“, което е предизвикало наводняване на района при кръстовището в близост до бившата Симова мелница. Претоварен е и колектор „Чипровци“, вследствие на което е залято кръстовището на ул. „Чипровци“ с ул. „Мала планина“.

Решетките на редица дъждоприемни шахти са били запушени от паднали листа, което е довело до локални наводнения на терена като тези по бул. „Скобелев“ до СБА, жп подлеза на бул. „Липник“ и по бул. „Придунавски“ пред Гранична полиция.

Вследствие на токови удари временно е било прекъснато електрозахранването на канализационна помпена станция „Кея“ и „Ялта“. Към момента и двете станции са с възстановено електрозахранване.

 

  • Улици и участъци в обхвата на проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – Русе“

 

 

Всички изкопи в рамките на проекта са наводнени. Получили са се затлачвания и частично отмиване на обратни насипи. В момента фирмите изпълнители работят по отводняване и възстановяване на засегнатите участъци.

Вследствие на валежите по ул. „Македония“ е пропаднал автомобил на охранителна фирма, наета от изпълнителя за охраняване на техника и оборудване, която се използва на обекта за изграждане на канализация в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ в рамките на Проекта. В момента се извършват действия по изваждане на превозното средство. От ВиК-Русе призовават гражданите да спазват знаците и пътната сигнализация, и да не преминават огражденията по улицата, която е затворена заради ремонтните дейности.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук