Създадоха нова федерация но вдигане на тежести, оглавява я д-р Панайотов

0

17 лицензирани клуба са регистрирали нова федерация по вдигане на тежести. Това съобщи пред bTV председателят на ТСК „Русе“ доц. д-р Кирил Панайотов, който е избран за президент на новото сдружение.

По думите му, то вече е вписано в Търговския регистър и вероятно ще кандидатства за лиценза на ръководената от Неделчо Колев централа, чиято дейност в момента е блокирана заради юридически казуси. Като причина за действията на клуба д-р Панайотов посочи конфликта с Колев, който продължава еднолично да управлява федерацията, въпреки че преди повече от година да президент беше избран бизнесменът Ариф Маджид. Колев смени и ръководството на националния отбор, слагайки начело Кристиана Колева и Пламен Аспарухов. Впоследствие обаче неговият управителен съвет върна треньора Иван Иванов и кашата, пречеща на един от най-успешните български спортове, стана пълна.

„Нямаме полезен ход, в момента спортът ни е изкуствено съборен“, каза д-р Панайотов. Той припомни, че заради действията на Колев сметките на федерацията са запорирани, което направи невъзможно организирането и провеждането на последния лагер на националния отбор. Тогава д-р Панайотов пое домакинството и разходите по провеждането на лагера.

Новото формирование е регистрирано под името „Нова българска федерация“. В управителният съвет освен д-р Панайотов са още олимпийският шампион Асен Златев, наставникът на националния ни отбор Иван Иванов – също златен олимпийски медалист, европейският и световен шампион Антон Коджабашев и треньорът Живко Архонтев.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук