Създадоха „универсална“ платежна карта

1

Устройството, наречено Coin, разполага с цифров дисплей и динамична магнитна лента, благодарение на което може да замества всяка друга платежна карта.

Потребителите могат да превключват между различни карти, информацията за които е записана в устройството, с натискане само на един бутон. На дисплея се показват името на имитираната в даден момент карта. Когато потребителят избере желаната карта, той може да използва устройството във всеки банкомат или POS терминал по начина, по който борави с обикновените карти – поставя Coin в машината и при необходимост набира PIN кода.

Предвидена е също възможност за захранване на сметки чрез банкомати и SMS уведомяване за всички операции по картата. Като функционалност Coin е напълно идентична с пластмасовите банкови карти. С едно зареждане на батерията, устройството ще работи в продължение на 2 години.

Coin работи с помощта на приложение за смартфони под управление на iOS и Android и специален четец на карти, който се поставя в аудио порта на мобилното устройство. Четецът зарежда информация за картите в смартфона и след това по Bluetooth я предава към устройството.

зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук