Себастиян Фетел спечели на Силвърстоун

0
„Силвърстоун“

Себастиян Фетел спечели надпреварата за Голямата награда на Великобритания. Пилотът на „Ферари“ извъртя 52 обиколки на пистата „Силвърстоун“ за 1:27;29.784 часа, изпреварвайки с 2.264 секунди световния шампион Люис Хамилтън. Трети финала пресече Кими Райконен (Ферари). Райконен трябваше да изтърпи осем секунди наказание заради удара срещу Хамилтън, но все пак стигна до третия си пореден подиум.

Фетел направи изключително силен старт и още в първите метри поведе колоната. Зад него Валтери Ботас (Мерцедес) показа по-добра реакция от Кими Райконен и чевръсто се озова пред него, а Хамилтън изостана чак до 3-ото място. Това се оказа решаващо, защото в третия завой британецът остави достатъчно място на Райконен да влезе от вътрешната част, а финландецът блокира предна дясна гума, което доведе до сблъсък. Той учудващо не доведе до поражения за Ферарито на Ледения, ала Люис бе изхвърлен извън трасето и докато се върне на него, вече беше последен в колоната.

Хамилтън направи брилянтно завръщане в състезанието, след като се озова на последната позиция в колоната. Пилотът на „Мерцедес“ си проправи път до второто място и минимизира щетите, а страхотното му представяне му донесе наградата за пилот на деня.

Вторият пилот на „Мерцедес“ Валтери Ботас се възползва от обстоятелствата на пистата и водеше преди последните четири обиколки. Износените гуми на финландеца обаче не издържаха и той не успя дори да се качи на подиума, след като беше изпреварен последователно от Фетел, Хамилтън и Райконен.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал