Септември си отива с летни температури, захлаждане и валежи в края на седмицата

0
Септември си отива с летни температури

Септември си отива с летни температури, показва прогнозата на синоптиците от  Националния институт по метеорология и хидрология.

През първата половина от следващата седмица ще бъде предимно слънчево и топло за края на септември и началото на октомври. Днес ще е предимно слънчево и топло, ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад, в Източна България – от юг. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 27° и 32°.

30Във вторник дневните температури, главно в североизточната половина от страната, слабо ще се понижат. В четвъртък южният вятър временно ще се усили, особено в Източна България; дневните температури там ще останат високи. От запад облачността ще се увеличи и ще започне захлаждане. Ще има и валежи, отначало на места в западната половина от страната, а през нощта срещу петък и в петък – и на изток; в южните и в източните райони ще се развият и гръмотевични бури. Вятърът ще се обърне от северозапад, ще се усили и с него температурите ще се понижат.

В събота дневните температури няма да надхвърлят 15°-17°. Остава повишена вероятността за валежи.

В неделя ще е почти без валежи, облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще отслабне, но ще остане хладно за периода.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили