Севда Асенова

Севда Асенова е Спортист №1 на Русе за 2017 г.

Автор:
12 ян. , 2018  

Севда Асенова от боксов клуб “Русе” беше определена за спортист номер 1 на Русе за 2017 година в анкетата на спортни журналисти, организирана от вестник “Утро” и Община Русе.

Това е второ отличие в кариерата на именитата спортистка. Първото беше през 2016 г.

Шампионката от първенството на страните от Европейския съюз получи 78 точки, с две повече от бореца Борислав Новачков от СК „Юнак-Локомотив“, трети, с 53 точки остана доскорошният таран на ФК „Дунав“ Мирослав Будинов.

Място в престижната десетка намериха още:

  1. Габриела Димитрова – бокс
  2. Мирослав Кирчев – кану-каяк
  3. Васил Шопов – футбол
  4. Мелек Айнурова – бокс
  5. Ангел Вецов – бокс
  6. Иван Банчев – стрелба с лък
  7. Станислав Антонов – футбол

Наградата за най-добър отбор очаквано спечели футболният отбор на „Дунав“, който през 2017 г. си извоюва правото да участва в турнира на УЕФА, а наставникът на тима Веселин Великов беше отличен като „Треньор на годината“.

За най-добър приложник беше отличена Никол Павлова.

С наградите „Спортен Икар“ на олимпийския и 7-кратен световен шампион Валентин Йорданов бяха отличени Севда Асенова, Веселин Великов и отборът на ФК „Дунав“.

Отличени бяха и преподаватели по физическа култура, водени от които отбори взеха участие и заеха призови места във финалите на Ученическите игри.

Наградите на 10-те най-добри спортисти бяха връчени на тържествена церемония в Доходното здание от кмета на Русе Пламен Стоилов, заместниците му Иван Григоров и Страхил Карапчански, зам.-областният управител на Русе Свилен Иванов и главният редактор на в. „Утро“ Младен Любенов.

„Спортът е приоритет за Община Русе. Ние се гордеем с всеки един медал, който печелите за родния град. Това, което вие правите, увлича много деца да тръгнат по вашите стъпки. Продължавайте да давате най-доброто от себе си“, каза Стоилов в приветствието си към спортистите и пожела здраве и още по-успешна 2018-а година за всички.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.