Севда Асенова открива шампионските мачове

0
Севда Асенова открива

Състезателката на БК „Русе“ Севда Асенова открива финалните срещи на 10-ото европейско първенство за жени в София, което завършва днес.

31-годишната русенка ще се изправи на ринга в столичната зала „София” срещу Лизе Сандебиер от Швеция в спор за шампионското злато в категория до 48 кг. Севда е двукратна сребърна медалистка от еврошампионатите в Дания 2007 и Букурещ 2014, надеждите са, че на родна земя най-сетне ще грабне златното отличие.

В 15.30 часа на ринга ще се качи Станимира Петрова, която ще боксира за титлата в категория до 54 кг срещу Анна Алимарданова от Азербайджан. Световната ни шампионка в тази теглова група от Корея 2014 има да си връща на азерката, която я отстрани на 1/4 –финалите на първите Европейски игри в Баку 2015, след което спечели бронзовото отличие там.

Веднага след това (в 16.00 ч.) е финалната среща на Деница Елисеева срещу Сати Бурку от Турция при 57-килограмовите. За 35-годишната ни преподавателка в детска градина това е първи европейски финал след три спечелени бронза. Туркинята е участничка на световното тази година, където Елисеева е трета, но отпада още в първия кръг.